Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Kasárna Slovany se promění v městskou čtvrť, Plzeň uzavřela memorandum o spolupráci s investorem Kasárna Slovany se promění v městskou čtvrť, Plzeň uzavřela memorandum o spolupráci s investorem

Kasárna Slovany se promění v moderní městskou čtvrť pro několik tisíc lidí, vzniknou v ní stovky bytů, kanceláře, obchody, park i školka, do lokality půjde v nejbližších letech kolem 20 miliard korun.

Zveřejněno: 22. 11. 2023 , Pecuch Martin
Koná se druhé setkání s občany ke koncepčnímu řešení dopravy na Slovanech Koná se druhé setkání s občany ke koncepčnímu řešení dopravy na Slovanech

Druhé setkání s občany na téma výsledků analýzy Koncepčního řešení dopravy na Slovanech se chystá na středu 22. listopadu od 17 hodin v zasedací místnosti Radnice Slovany.

Zveřejněno: 21. 11. 2023 , Pecuch Martin
Mladé hokejbalisty přijal na radnici radní Tomáš Morávek Mladé hokejbalisty přijal na radnici radní Tomáš Morávek

Hokejbalistům mimo jiné poblahopřál ke skvělým výsledkům, jichž dosáhli na letošním hokejbalovém Mistrovství světa juniorů v Liberci a popřál jim mnoho úspěchů do dalších sezón.

Zveřejněno: 21. 11. 2023 , Pecuch Martin
Trojka letos pro ježky připravila sedm zimovišť Trojka letos pro ježky připravila sedm zimovišť

Lidé u nich opět najdou cedule s nápisem Trojka chrání ježky i jejich blešky! Tentokrát obvod vybral sedm lokalit.

Zveřejněno: 21. 11. 2023 , Pecuch Martin
Přijďte na výlov Drahotínského rybníka Přijďte na výlov Drahotínského rybníka

Výlov začne v ranních hodinách v sobotu 25. listopadu, prodej ryb bude na hrázi rybníka zahájen okolo 9. hodiny. V nabídce bude především kapr, kilogram za 120 korun včetně DPH, za stejnou cenu bude v prodeji také amur.

Zveřejněno: 21. 11. 2023 , Pecuch Martin
Premiérové Reflexe nabídly úchvatnou podívanou i hudbu z vinylů Premiérové Reflexe nabídly úchvatnou podívanou i hudbu z vinylů

Videomappingy, rozhovory s osobnostmi, výstavu, vzpomínky pamětníků nebo dobovou hudbu z vinylů nabídl první ročník Fóra Reflexe, který se uskutečnil 17. listopadu v Mlýnské strouze v Plzni. Akci s městem Plzní pořádaly Depo2015 a Paměť národa Plzeňský kraj.

Zveřejněno: 20. 11. 2023 , Pecuch Martin
Kdy zavolat 150? Výtvarná soutěž zná své vítěze Kdy zavolat 150? Výtvarná soutěž zná své vítěze

Výstavu jak vítězných obrázků, tak i dalších nejzajímavějších soutěžních děl si veřejnost může do konce listopadu prohlédnout v 1. patře plzeňské radnice.

Zveřejněno: 20. 11. 2023 , Pecuch Martin
Na plzeňské radnici byla udělena Cena Ladislava Sutnara Na plzeňské radnici byla udělena Cena Ladislava Sutnara

Do společnosti výjimečných osobností a institucí, které významně ovlivňují světové umění a design, letos přibyla sochařka a výtvarnice Magdalena Jetelová, Universität für angewandte Kunst Wien a americká nezisková organizace Printed Matter.

Zveřejněno: 20. 11. 2023 , Pecuch Martin
Nulová tolerance hazardu. Plzeň chce vyhnat herny i kasina Nulová tolerance hazardu. Plzeň chce vyhnat herny i kasina

Město Plzeň vyhlásí nulovou toleranci hazardu. Podle primátora Romana Zarzyckého, který za iniciativou stojí, je cílem vytěsnit z katastru města jak herny, tak kasina. Jednotlivé provozovny by měly zaniknout nejdéle v horizontu dvou let. Pro likvidaci hazardu v Plzni se jednotně…

Zveřejněno: 20. 11. 2023 , Pecuch Martin
BIC Beat přináší novou příležitost pro setkávání plzeňských startupů BIC Beat přináší novou příležitost pro setkávání plzeňských startupů

První setkání se uskuteční 23. listopadu 2023 od 18 hodin v TechToweru. Účast je zdarma, je ale potřeba se předem zaregistrovat.

Zveřejněno: 20. 11. 2023 , Pecuch Martin
Plzeň opět pořádá vánoční zájezdy do Regensburgu Plzeň opět pořádá vánoční zájezdy do Regensburgu

Město Plzeň pořádá 2. a 9. prosince 2023 zájezd na vánoční trhy do Regensburgu. Na každý termín budou vypraveny dva autobusy. Jízdenky a místenky pro jednodenní zájezd jsou již v prodeji.

Zveřejněno: 18. 11. 2023 , Pecuch Martin
Představitelé Plzně připomněli výročí sametové revoluce Představitelé Plzně připomněli výročí sametové revoluce

Položením květin u lavičky Václava Havla v Šafaříkových sadech a k Památníku obětem komunistického teroru na Anglickém nábřeží představitelé města Plzně uctili Den boje za svobodu a demokracii, který byl vyhlášen na paměť událostí 17. listopadu 1989.

Zveřejněno: 17. 11. 2023 , Pecuch Martin
Festival zve na čtyři dny do světa animovaného filmu Festival zve na čtyři dny do světa animovaného filmu

Festival Animánie, který je největší mezinárodní soutěžní přehlídkou animované tvorby dětí a studentů v České republice, startuje už po osmnácté ve čtvrtek 16. listopadu. Až do neděle 19. listopadu zhlédnou návštěvníci plzeňského centra Moving Station více než 150 krátkých soutěžních…

Zveřejněno: 16. 11. 2023 , Pecuch Martin
Rehabilitovaní vojáci navštívili radnici Rehabilitovaní vojáci navštívili radnici

Primátor města Plzně Roman Zarzycký přijal ve středu 15. listopadu 2023 v prostorách plzeňské radnice rehabilitované vojáky z Vojenského spolku rehabilitovaných AČR. Setkání se rovněž zúčastnili zástupci armády a také zástupci magistrátního odboru bezpečnosti a prevence…

Zveřejněno: 16. 11. 2023 , Pecuch Martin
Konference o životě s autismem Konference o životě s autismem

Plzeňské občanské sdružení ProCit pořádá ve středu 22. listopadu v Secesním sále v areálu Plzeňského Prazdroje konferenci s názvem Život s autismem. Zváni jsou všichni, kdo se chtějí o této problematice dozvědět více.

Zveřejněno: 16. 11. 2023 , Pecuch Martin