Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Pouť u svatého Jiří přivítala klienty Nováčku Pouť u svatého Jiří přivítala klienty Nováčku

Adrenalinovou jízdu na horské dráze a  elektrických autíčkách si užívali klienti Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček v Plzni na tradiční pouti u sv. Jiří.

Zveřejněno: 29. 4. 2013 , Mařanová Helena
Na křimickém náměstí uctili památku obětí 1. a 2. světové války Na křimickém náměstí uctili památku obětí 1. a 2. světové války

Květiny ke všem třem památníkům položila za město Plzeň náměstkyně primátora Eva Herinková.

Zveřejněno: 28. 4. 2013 , Mařanová Helena
V Liticích se vzpomínalo na americké letce V Liticích se vzpomínalo na americké letce

Bombardování koncem dubna 1945 bylo posledním bojovým nasazením 8. letecké armády ve 2. světové válce v Evropě.

Zveřejněno: 26. 4. 2013 , Pecuch Martin
Sport a tělovýchovu město podpořilo téměř osmi miliony korun Sport a tělovýchovu město podpořilo téměř osmi miliony korun

V rozpočtu města Plzně na rok 2013 byla pro tuto oblast vyčleněna finanční částka ve výši 8 000 000 Kč a 200 000 Kč na podporu handicapovaných sportovců.

Zveřejněno: 26. 4. 2013 , Pecuch Martin
Město vyhlásí architektonicko-urbanistickou soutěž na řešení území pod bývalým Domem kultury Inwest Město vyhlásí architektonicko-urbanistickou soutěž na řešení území pod bývalým Domem kultury Inwest

Zastupitelé odsouhlasili záměr uspořádat veřejnou ideovou architektonicko-urbanistickou soutěž na řešení území, kde stál bývalý Dům kultury Inwest.

Zveřejněno: 26. 4. 2013 , Pecuch Martin
Projekt Stopy člověka bude uskutečněn jen ve dvou celcích Projekt Stopy člověka bude uskutečněn jen ve dvou celcích

Jeho posláním je ukázat interaktivní formou vznik lidské civilizace a postupné ovlivňování přírody člověkem a obohatit tak nabídku ZOO a BZ pro občany města, především mládež a také turisty.

Zveřejněno: 26. 4. 2013 , Pecuch Martin
Filmový festival Finále Plzeň: Česko-německé vztahy nejsou černobílé Filmový festival Finále Plzeň: Česko-německé vztahy nejsou černobílé

Ve snímku, který si na Finále Plzeň odbyl svoji premiéru, jde o česko-německé vztahy. Při festivalové diskusi nešlo ani tak o ně samotné, ale o to, jak do dokumentu vstupuje sociologie jako věda.

Zveřejněno: 26. 4. 2013 , Mařanová Helena
Senioři měli velký zájem o kurz finanční gramotnosti Senioři měli velký zájem o kurz finanční gramotnosti

Značný prostor při každé přednášce byl věnován osobním zkušenostem posluchačů a otázkám z oblasti rodinných financí, které senioři v dnešní době vnímají velmi citlivě.

Zveřejněno: 25. 4. 2013 , Mařanová Helena
Přednáškový cyklus radí ženám Přednáškový cyklus radí ženám

Projekt, který připravil odbor sociálních služeb magistrátu, si klade za cíl posilovat ženství, mateřství a poskytnout dostatek informací v oblasti intimních témat v životě ženy.

Zveřejněno: 25. 4. 2013 , Mařanová Helena
Novým zastupitelem se stal Rolando Arias Novým zastupitelem se stal Rolando Arias

Nahradil plzeňského herce, autora divadelních her a režiséra Antonína Procházku, který na funkci rezignoval pro pracovní vytížení.Ve volbách v roce 2010 kandidoval jako nestraník za nyní opoziční TOP 09.

Zveřejněno: 25. 4. 2013 , Mařanová Helena
Expozici v Kopeckého sadech dostal Jiří Menzel jako dárek Expozici v Kopeckého sadech dostal Jiří Menzel jako dárek

Je koláží fotografií z velké většiny dosud nepublikovaných snímků a doplňují ji oblíbené bonmoty z režisérových filmů a také úryvky z memoárů, které v současné době připravuje.

Zveřejněno: 25. 4. 2013 , Mařanová Helena
Výstava představuje dětské práce s ekologickou tématikou Výstava představuje dětské práce s ekologickou tématikou

Soutěž k Mezinárodnímu dni Země vyhlásil odbor životního prostředí magistrátu.

Zveřejněno: 24. 4. 2013 , Mařanová Helena
Nová ulice v Křimicích se jmenuje Konopná Nová ulice v Křimicích se jmenuje Konopná

Zastupitelé vybírali z návrhů křimických obyvatel, mezi kterými se objevily například tyto: Za Kovárnou, Na Lánech, Nad Parkem, Dožínková, Ovesná nebo V Háječku.

Zveřejněno: 24. 4. 2013 , Mařanová Helena
Shirley Temple Black oslavila životní jubileum Shirley Temple Black oslavila životní jubileum

Bývalá velvyslankyně USA v Československé federativní republice a čestná občanka města Plzně oslavila včera 85. narozeniny. S Plzní je spojena především jako první americký diplomat, který se po revoluci zúčastnil oslav osvobození.

Zveřejněno: 24. 4. 2013 , Mařanová Helena
Slavnosti svobody: Výstava představuje autentické snímky jednoho z osvoboditelů Slavnosti svobody: Výstava představuje autentické snímky jednoho z osvoboditelů

James Duncan, jeden z vojáků druhé divize americké armády, poprvé v Plzni představuje fotografie, které pořídil svým fotoaparátem při bojové cestě západní Evropou až do Plzně.

Zveřejněno: 23. 4. 2013 , Mařanová Helena