Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Primátor Baxa diskutoval se studenty Církevního gymnázia Primátor Baxa diskutoval se studenty Církevního gymnázia

Po diskuzi s gymnazisty si primátor prohlédl prostory školy, včetně kaple a nové učebny fyziky. Spolu s ředitelem školy Danielem Petříčkem kladně hodnotili proměnu parku na Mikulášském náměstí, který město s podporou evropských dotací nechalo zrekonstruovat, a novou fasádu…

Zveřejněno: 10. 4. 2013 , Mařanová Helena
Juniorský maraton na náměstí Republiky odstartovala radní Irena Rottová Juniorský maraton na náměstí Republiky odstartovala radní Irena Rottová

V dubnu startují semifinálová klání ve všech třinácti krajích, aby se nejlepší týmy potkaly na finále v Praze 12. května.

Zveřejněno: 10. 4. 2013 , Mařanová Helena
Plzeň se v bezpečnosti na silnicích zhoršila Plzeň se v bezpečnosti na silnicích zhoršila

V roce 2011 zemřela na plzeňských silnicích jedna osoba a tři byly těžce zraněny. Plzeňští strážníci a policisté se pro letošní rok dohodli na zvýšeném počtu dopravně bezpečnostních a preventivních akcích,

Zveřejněno: 10. 4. 2013 , Mařanová Helena
V Divadle Alfa zkouší režisér J. A. Pitínský V Divadle Alfa zkouší režisér J. A. Pitínský

Připravovaná inscenace s názvem Princ Bhadra a princezna Vasantaséna aneb Mnich pokrytec neboli psí ocásek svrchované čistoty je určená pro děti od 9 let, premiéra se uskuteční 17. května.

Zveřejněno: 10. 4. 2013 , Mařanová Helena
Odborníci na městskou dopravu se sjeli do Plzně

Mezi stěžení tematické okruhy, o kterých se bude v úterý a ve středu debatovat, patří mimo jiné udržitelná městská doprava pro 21. století, technologie ve vozidlech a na tratích městské veřejné dopravy či marketing a ekonomika MHD.

Zveřejněno: 9. 4. 2013 , Mařanová Helena
Čtvrtý městský obvod představil primátorovi své stěžejní projekty Čtvrtý městský obvod představil primátorovi své stěžejní projekty

Výstavba dvou nových pavilonů u 54. mateřské školy a moderní plovárna na pravém břehu Úslavy pod Lobezským parkem jsou dva projekty, které v současné době patří mezi priority Městského obvodu Plzeň 4 – Doubravka.

Zveřejněno: 9. 4. 2013 , Mařanová Helena
Masnými krámy se v neděli rozezní flamenco a Lorcovy básně Masnými krámy se v neděli rozezní flamenco a Lorcovy básně

Komponovaný pořad organizuje Galerie U Svaté Anny a Západočeská galerie. Výtěžek z koncertu bude věnován Dětskému centru Plzeň.

Zveřejněno: 9. 4. 2013 , Mařanová Helena
Venkovské EXPO odhalí skrytá bohatství regionů Venkovské EXPO odhalí skrytá bohatství regionů

Zájemci se budou moci projít po živé mapě, ochutnat místní speciality i zhlédnout řadu kulturních vystoupení. Akce nabídne tipy na výlet za poznáním a kulturou na místa, která běžným návštěvníkům zůstávají často skrytá.

Zveřejněno: 9. 4. 2013 , Mařanová Helena
Kardinál Duka bude přednášet na právnické fakultě Kardinál Duka bude přednášet na právnické fakultě

Debata se zájemci o církevní problematiku se uskuteční ve čtvrtek 11. dubna od 15 hodin v budově právnické fakulty v sadech Pětatřicátníků 14.

Zveřejněno: 8. 4. 2013 , Mařanová Helena
Filharmonie zaujala německé publikum. S Piráty z Karibiku chystá další koncerty Filharmonie zaujala německé publikum. S Piráty z Karibiku chystá další koncerty

Sérii vystoupení v Německu pod taktovkou dirigenta Helmuta Imiga má v letošním roce za sebou Plzeňská filharmonie s projektem Piráti z Karibiku. Další v termínu od 12. do 14. dubna ji čekají v Mnichově.

Zveřejněno: 8. 4. 2013 , Mařanová Helena
Nejlepší sportovkyní města i kraje se stala tenistka Andrea Hlaváčková Nejlepší sportovkyní města i kraje se stala tenistka Andrea Hlaváčková

Nejlepší juniorkou byla za své výkony na evropském šampionátu ve Finsku vyhodnocena střelkyně Nikola Mazurová.

Zveřejněno: 8. 4. 2013 , Mařanová Helena
Kulturquell nabízí zajímavé diskutéry, například bývalého studenta, který se podílel na pádu Slobodana Miloševiće Kulturquell nabízí zajímavé diskutéry, například bývalého studenta, který se podílel na pádu Slobodana Miloševiće

Zázemí pro diskusní projekt, jehož tématem je letos význam kreativity lidí pro společnost, poskytne v sobotu 20. dubna bývalém kina Elektra. Otevře k tomu i prostor, který je nyní pro veřejnost zcela nepřístupný.

Zveřejněno: 8. 4. 2013 , Mařanová Helena
Až do pátku v Plzni pokračuje Festival arabské kultury Až do pátku v Plzni pokračuje Festival arabské kultury

Nabízí například osobní reflexi filmového režiséra Morise Issy, který ve světle vlastních vzpomínek z časů dětství a dospívání na různých místech rodné Sýrie bude hovořit o současném dění na Blízkém východě.

Zveřejněno: 8. 4. 2013 , Mařanová Helena
Příběh amerického veterána v unikátním pořadu představí jeho vnuk Příběh amerického veterána v unikátním pořadu představí jeho vnuk

Ojedinělý komponovaný pořad nazvaný „Květnový večer 1945“ se koná v kulturním domě Peklo v pátek 3. května od 18 hodin. Vstupenky za symbolických 45 korun jsou již v prodeji.

Zveřejněno: 5. 4. 2013 , Mařanová Helena
V sobotu se na Valše děti mohou projít po pohádkové stezce V sobotu se na Valše děti mohou projít po pohádkové stezce

Občanské sdružení Valcha pro ně od 15 hodin v areálu Sokola připravilo zajímavý program s pohádkou, hádankami a jarním táborákem.

Zveřejněno: 5. 4. 2013 , Pecuch Martin