Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeňská knihovna připravila na březen řadu akcí „all inclusive“ Plzeňská knihovna připravila na březen řadu akcí „all inclusive“

Patří mezi ně soutěž Čtenář roku, série cestopisných přednášek a čtení, soutěže pro děti i malá cestovatelská bibliografie knih současných českých spisovatelů, kteří beletristicky zpracovali zážitky z výprav do vzdálených zemí.

Zveřejněno: 1. 3. 2013 , Pecuch Martin
Celkem 98 podání, z toho 63 stížností, 7 petic a 28 podnětů řešil magistrát v minulém roce Celkem 98 podání, z toho 63 stížností, 7 petic a 28 podnětů řešil magistrát v minulém roce

Městská rada vzala na vědomí informativní zprávu o činnosti magistrátu v oblasti vyřizování stížností, podnětů a peticí.

Zveřejněno: 1. 3. 2013 , Pecuch Martin
Plzeň na sebe v italské Cervii upozorní příběhem Plzeň na sebe v italské Cervii upozorní příběhem

Výstava v italské Cervii je přehlídkou umění zahradníků z různých měst celé Evropy, Japonska a Spojených států amerických.

Zveřejněno: 1. 3. 2013 , Pecuch Martin
Město vyhlásí Mikrogrant na podporu kulturních a uměleckých projektů Město vyhlásí Mikrogrant na podporu kulturních a uměleckých projektů

Mikrogrant je určen na oživení kulturního dění ve městě, a to zejména prostřednictvím aktivit v těchto oblastech: hudba, tanec, divadlo, výtvarné umění, design, literatura, kulturní a lidové tradice, site specific art a další.

Zveřejněno: 1. 3. 2013 , Pecuch Martin
Jihozápadní část sadového okruhu se letos začne rekonstruovat Jihozápadní část sadového okruhu se letos začne rekonstruovat

Jedná se o projekt rekonstrukce okolí budovy Divadla J. K. Tyla včetně částečné demolice nepoužívané kotelny a její úpravy pro provoz divadla, přestavbu okolních teras a doplnění sadového okruhu.

Zveřejněno: 1. 3. 2013 , Pecuch Martin
Statek U Matoušů na Bolevecké návsi se dočká rekonstrukce Statek U Matoušů na Bolevecké návsi se dočká rekonstrukce

Práce na rekonstrukci, která si vyžádá téměř 30 milionů korun, by měly skončit na podzim roku 2014. Opravy bude financovat Národní památkový ústav.

Zveřejněno: 28. 2. 2013 , Pecuch Martin
Na magnetická děla a hudbu bez dotyku láká nová výstava v Techmnanii Na magnetická děla a hudbu bez dotyku láká nová výstava v Techmnanii

Plzeňské science centrum Techmania připravilo novou expozici, která hravým způsobem představí práci a vědecké výsledky odborníků ze Západočeské univerzity.

Zveřejněno: 27. 2. 2013 , Pecuch Martin
Workshop na ZČU představil program Smart City Workshop na ZČU představil program Smart City

Workshop s názvem „Inovace pro efektivní energetiku a dopravu“ uspořádala 25. února 2013 Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity v Plzni ve spolupráci se společností TOP EXPO.

Zveřejněno: 26. 2. 2013 , Pecuch Martin
Novou publikaci o světoznámém umělci představí v Galerii Jiřího Trnky Novou publikaci o světoznámém umělci představí v Galerii Jiřího Trnky

Ve středu 6. března 2013 se od 16 hodin v Galerii Jiřího Trnky uskuteční slavnostní uvedení publikace Jiří Trnka a Plzeň - Po plzeňských stopách Jiřího Trnky.

Zveřejněno: 26. 2. 2013 , Pecuch Martin
V Plzni se uskuteční čokoládový veletrh V Plzni se uskuteční čokoládový veletrh

Na velkou výstavu obalů čokolád z celého světa nebo na kulinářskou přehlídku se mohou těšit návštěvníci čokoládového veletrhu

Zveřejněno: 26. 2. 2013 , Pecuch Martin
Primátor navštívil centrální obvod Primátor navštívil centrální obvod

Další z plánovaných cest primátora Martina Baxy po městských obvodech patřila v úterý 26. února 2013 rozlohou tomu největšímu – centrálnímu.

Zveřejněno: 26. 2. 2013 , Pecuch Martin
Masopustní průvod vyhnal zimu z města Masopustní průvod vyhnal zimu z města

Oslavám, které jsou předzvěstí jara, na náměstí Republiky přihlížela náměstkyně Eva Herinková.

Zveřejněno: 25. 2. 2013 , Pecuch Martin
Městská sportovní hala na Slovanech se na půl roku uzavře Městská sportovní hala na Slovanech se na půl roku uzavře

Důvodem je přestavba nosné konstrukce, která se nachází v havarijním stavu.

Zveřejněno: 25. 2. 2013 , Pecuch Martin
Město podpoří program Plzeňské podnikatelské vouchery Město podpoří program Plzeňské podnikatelské vouchery

Program se zaměřuje na spolupráci mezi podnikatelskými subjekty z Plzeňského kraje a Západočeskou univerzitou v Plzni nebo Lékařskou fakultou Univerzity Karlovy v Plzni.

Zveřejněno: 22. 2. 2013 , Pecuch Martin
V letních měsících má začít rekonstrukce Wilsonova mostu, nyní se vypisuje zakázka V letních měsících má začít rekonstrukce Wilsonova mostu, nyní se vypisuje zakázka

Jde o součást opravy Americké třídy, kdy hlavním objektem je Wilsonův most, technická památka, která je v nevyhovujícím stavu.

Zveřejněno: 22. 2. 2013 , Pecuch Martin