Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Martin Pachner: Otevřený rozhovor s pacientem může ulevit celé rodině Martin Pachner: Otevřený rozhovor s pacientem může ulevit celé rodině

Lékař Martin Pachner pracuje v plzeňském Hospici sv. Lazara šest let a dva roky je na pozici primáře. Přinášíme rozhovor, který vyšel v Radničních listech. Martin Pachner v něm přibližuje možnosti i průběh paliativní léčby, kterou jeho pracoviště pacientům nabízí. Hospic sv…

Zveřejněno: 24. 4. 2023 , Pecuch Martin
Děti z roudenské základní školy háčkovaly deky. Pomohou tím hospicu Děti z roudenské základní školy háčkovaly deky. Pomohou tím hospicu

Cílem je z prodeje takto vytvořených dek získat finanční částku na podporu mobilní služby Hospice sv. Lazara v Plzni. Akci organizuje spolek Náš Touškov. Ambasadorkou je zpěvačka Radka Fišarová.

Zveřejněno: 24. 4. 2023 , Pecuch Martin
Soutěž v programování ovládli žáci z 11. základní školy Soutěž v programování ovládli žáci z 11. základní školy

Škrábej, kotě!, jak se soutěž v programování pro žáky prvního a druhého stupně plzeňských základních škol jmenuje, už zná své vítěze. Finálové klání se odehrálo v polovině dubna v Centru robotiky.

Zveřejněno: 24. 4. 2023 , Pecuch Martin
Plzeň vyhlásila boj proti černým skládkám. Viníky pokutuje Plzeň vyhlásila boj proti černým skládkám. Viníky pokutuje

Město Plzeň trápí černé skládky a velké množství vyhozeného odpadu na ulicích. Na vině je dlouhodobá nekázeň některých občanů, kteří odpadky všeho druhu neustále odhazují mimo kontejnery. Cílem města je zlozvyk eliminovat a situaci zlepšit. I proto už začaly padat první pokuty.

Zveřejněno: 24. 4. 2023 , Pecuch Martin
Nudistická pláž u Velkého boleveckého rybníka nabídne více soukromí Nudistická pláž u Velkého boleveckého rybníka nabídne více soukromí

Nudistická pláž u Velkého boleveckého rybníka poskytne od letošního roku svým návštěvníkům více soukromí. Během března a dubna se tu podařilo vybudovat zástěny z přírodních materiálů o celkové délce 100 metrů.

Zveřejněno: 22. 4. 2023 , Pecuch Martin
Na Americké začne platit nový režim, v noci se ulice otevře všem autům, přes den budou omezení o něco přísnější než dosud Na Americké začne platit nový režim, v noci se ulice otevře všem autům, přes den budou omezení o něco přísnější než dosud

Pokud ji schválí zastupitelé, vrátí se na Americkou individuální automobilová doprava, ale až od 20 hodin večer do 5 hodin ráno. Přes den se naopak současný režim o něco zpřísní. Změna by měla začít platit od 1. srpna.

Zveřejněno: 21. 4. 2023 , Pecuch Martin
Plzeň chce sjednotit komunikaci mezi školkami a rodiči Plzeň chce sjednotit komunikaci mezi školkami a rodiči

Využívat stejný nástroj pro komunikaci ve všech mateřských školách se rozhodlo město Plzeň. Sjednocení komunikační platformy má vést k efektivnějšímu spojení s rodiči, větší uživatelské podpoře i levnějšímu provozu.

Zveřejněno: 21. 4. 2023 , Pecuch Martin
Litičtí házenkáři už se převlékají v nových šatnách Litičtí házenkáři už se převlékají v nových šatnách

Oddíl národní házené TJ Plzeň – Litice má nové šatny. Ve středu 19. dubna je slavnostně otevřeli zástupci šestého plzeňského městského obvodu společně s primátorem Romanem Zarzyckým, radním Tomášem Morávkem a házenkáři.

Zveřejněno: 21. 4. 2023 , Pecuch Martin
Strážníci a zaměstnanci městské policie obdrželi ocenění za věrnost, mimořádné činy, záchrany životů a statečnost Strážníci a zaměstnanci městské policie obdrželi ocenění za věrnost, mimořádné činy, záchrany životů a statečnost

Primátor Plzně Roman Zarzycký jim spolu s radním pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiřím Winkelhöferem, velitelem Městské policie Plzeň Petrem Nováčkem a dalšími čestnými hosty předal ocenění za věrnost, vykonané mimořádné činy, záchrany životů a statečnost.

Zveřejněno: 21. 4. 2023 , Pecuch Martin
Půlmaraton omezí dopravu v Plzni a okolí Půlmaraton omezí dopravu v Plzni a okolí

V sobotu 22. dubna odstartuje 8. ročník Půlmaratonu Plzeňského kraje. V době konání půlmaratonu bude od 9:50 do 13:00 hodin omezený provoz na trase závodu Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota a Valcha.

Zveřejněno: 21. 4. 2023 , Pecuch Martin
Město Plzeň si připomnělo výročí úmrtí Luďka Pika Město Plzeň si připomnělo výročí úmrtí Luďka Pika

Náměstkyně primátora města Plzně Lucie Kantorová položila odpoledne ve středu 19. dubna 2023 květiny na Ústředním hřbitově v Plzni na čestný hrob Luďka Pika. Připomněla tak, že od úmrtí tohoto politika a starosty Plzně uplynulo 75 let.

Zveřejněno: 20. 4. 2023 , Pecuch Martin
Terminál Šumavská bojuje o ocenění Terminál Šumavská bojuje o ocenění

Projekt autobusového terminálu Plzeň/Šumavská bojuje v soutěži Náš evropský projekt. Klání vyhlásilo 14. dubna Zastoupení Evropské komise v ČR a lidé mohou hlasovat až do 11. května.

Zveřejněno: 20. 4. 2023 , Pecuch Martin
Představitelé města navštívili Dům na půl cesty Bójka Představitelé města navštívili Dům na půl cesty Bójka

Dům na půl cesty Bójka, který pomáhá se vstupem do života mladým lidem z nefunkčních rodin, navštívila v úterý 18. dubna 2023 radní pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení Světlana Budková.

Zveřejněno: 20. 4. 2023 , Pecuch Martin
Po zimní pauze se do provozu vrací plzeňské kašny, fontány i pítka. Zatím ve zkušebním režimu Po zimní pauze se do provozu vrací plzeňské kašny, fontány i pítka. Zatím ve zkušebním režimu

V průběhu dubna se veškeré kašny, fontány i pítka ve veřejném prostoru Plzně kontrolují a čistí, aby mohly od 1. května opět fungovat. Nejsložitější přípravný proces vyžadují tři kašny na náměstí Republiky. Kvůli havarijnímu stavu nebude v letošním roce zprovozněna velká kašna před…

Zveřejněno: 19. 4. 2023 , Pecuch Martin
Ani kapka nazmar hledá nové projekty Ani kapka nazmar hledá nové projekty

Nadační fond Zelený poklad, jenž je zřizován městem Plzní, vyhlašuje už osmým rokem výzvu Ani kapka nazmar na podporu projektů, které budou lépe hospodařit s dešťovou vodou. Uzávěrka prvního termínu příjmu žádostí je už 30. dubna.

Zveřejněno: 19. 4. 2023 , Pecuch Martin