Město Plzeň - bezbariérový web


Přečíst článek nahlas

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Strážníci se z Lochotína dočasně stěhují na Vinice Strážníci se z Lochotína dočasně stěhují na Vinice

Samotné stěhování se uskuteční v sobotu 28. ledna 2023. V tento den budou obě pracoviště městské policie pro veřejnost uzavřena.

Zveřejněno: 19. 1. 2023 , Pecuch Martin
Do zoo se vrací cyklus přednášek pro veřejnost Do zoo se vrací cyklus přednášek pro veřejnost

Po covidové pauze se veřejnost opět dočká oblíbeného cyklu Posezení s … První setkání se uskuteční už zítra 19. ledna 2023, tématem bude vyprávění o národních parcích v Zimbabwe.

Zveřejněno: 18. 1. 2023 , Pecuch Martin
Jaký je každodenní život v soudobém Japonsku? Na to odpovídá výstava Jaký je každodenní život v soudobém Japonsku? Na to odpovídá výstava

Přináší jedenáct poetických pohledů na každodenní život v soudobém Japonsku. Byla už sice uvedena v Japonsku – třikrát v Tokiu a jednou ve městě Susaki, české olympijské vesnici, ale v České republice je k vidění poprvé.

Zveřejněno: 18. 1. 2023 , Pecuch Martin
Trojka v letošním roce připravila řadu investičních akcí Trojka v letošním roce připravila řadu investičních akcí

Přibýt by měla parkovací stání, investovat se bude do mateřských škol a dalšího vylepšení se dočká areál Škodalandu. Letos poprvé mohou obyvatelé centrálního obvodu sami rozhodnout o projektu, který by oživil veřejný prostor nebo zlepšil podmínky života v největším plzeňském obvodě.

Zveřejněno: 17. 1. 2023 , Pecuch Martin
Plzeň si připomněla památku Jana Palacha Plzeň si připomněla památku Jana Palacha

Za město Plzeň se pietního aktu zúčastnila náměstkyně primátora města Plzně pro oblast školství a cestovního ruchu Lucie Kantorová, za Plzeňský kraj hejtman Rudolf Špoták.

Zveřejněno: 17. 1. 2023 , Pecuch Martin
Nadace 700 let města Plzně slaví třicetiny Nadace 700 let města Plzně slaví třicetiny

Podporuje řadu charitativních a sportovních projektů, které zlepšují život Plzeňanů a směřují k rozvoji a obnově města. Mezi nejznámější akce v režii nadace patří například Historický víkend, Plzeňské dvorky nebo udělování cen mladým hudebníkům Plzeňský Orfeus.

Zveřejněno: 16. 1. 2023 , Pecuch Martin
Lesníci budou kácet suché a poškozené stromy u cest v rekreační oblasti Bolevecké rybníky Lesníci budou kácet suché a poškozené stromy u cest v rekreační oblasti Bolevecké rybníky

Těžba v rekreační oblasti Bolevecké rybníky potrvá přibližně do poloviny února. Návštěvníci by měli být ohleduplní, dodržovat pokyny lesníků a s ohledem na vlastní bezpečnost nevstupovat do míst, kde se právě dřevo těží. Zároveň proběhne ve vybrané lokalitě prosvětlení stávajícího…

Zveřejněno: 15. 1. 2023 , Pecuch Martin
Vyhledat místnost pro prezidentské volby mohou Plzeňané pomocí mapového portálu Vyhledat místnost pro prezidentské volby mohou Plzeňané pomocí mapového portálu

Ve dnech 13. a 14. ledna 2023 se v České republice uskuteční prezidentské volby. Občané v třetí přímé volbě rozhodnou o nástupci současné hlavy státu Miloše Zemana. Volební místnosti budou otevřeny v pátek od 14 do 22 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin.

Zveřejněno: 13. 1. 2023 , Pecuch Martin
Strážníci od loňského května odhalili více než šest stovek případů porušujících protialkoholovou vyhlášku Strážníci od loňského května odhalili více než šest stovek případů porušujících protialkoholovou vyhlášku

Od začátku května 2022 platí v Plzni městská vyhláška, která reguluje konzumaci alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích. Její dodržování kontrolují strážníci Městské policie Plzeň, kteří za dobu osmi měsíců její platnosti odhalili a projednali 655 případů jejího porušení.

Zveřejněno: 13. 1. 2023 , Pecuch Martin
Plzeň postavila víceúčelovou sportovní halu v Krašovské Plzeň postavila víceúčelovou sportovní halu v Krašovské

Amatéři i profesionálové si díky variabilitě prostoru mohou zahrát badminton, házenou, florbal, volejbal, basketbal, futsal, malou kopanou, poslouží třeba i pro aerobik.

Zveřejněno: 12. 1. 2023 , Pecuch Martin
Veletrh práce a vzdělávání bude 26. ledna v hale TJ Lokomotiva Veletrh práce a vzdělávání bude 26. ledna v hale TJ Lokomotiva

Stovky pracovních míst z celého Plzeňského kraje, desítky vystavovatelů a zajímavý celodenní program. Takový má být jedenáctý ročník Veletrhu práce a vzdělávání – Klíč k příležitostem.

Zveřejněno: 12. 1. 2023 , Pecuch Martin
Plzeň zahájila přípravné práce k revitalizaci Papírenského parku Plzeň zahájila přípravné práce k revitalizaci Papírenského parku

Zimní měsíce a období vegetačního klidu využije k odstranění náletových a nebezpečných dřevin a likvidaci odpadků, aby zde mohl vzniknout městský park. K následnému plánování jeho nové podoby chce Správa veřejného statku města Plzně přizvat i veřejnost.

Zveřejněno: 12. 1. 2023 , Pecuch Martin
Vodárna Plzeň dál podporuje zoologickou a botanickou zahradu Vodárna Plzeň dál podporuje zoologickou a botanickou zahradu

Pokračující dlouholetou spolupráci symbolicky stvrdilo předání šeku na 350 tisíc korun, které vodárna zahradě poskytla v loňském roce. Setkání se uskutečnilo 10. ledna 2023 v areálu zoo na statku Lüftnerka.

Zveřejněno: 11. 1. 2023 , Pecuch Martin
Primátor ocenil mladíka, který pohotově zasáhl při nehodě autobusu. To je hustý, reagoval Matyáš Diba na křišťálovou plaketu Primátor ocenil mladíka, který pohotově zasáhl při nehodě autobusu. To je hustý, reagoval Matyáš Diba na křišťálovou plaketu

Mladý hrdina, který zabránil vážnějším zraněním a škodám při dopravní nehodě linkového autobusu ve Šťáhlavech ke konci loňského roku. To je Matyáš Diba, student třetího ročníku Střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni.

Zveřejněno: 11. 1. 2023 , Pecuch Martin
Poslední úpravy, stěhování nových nájemníků. TechTower v Plzni se slavnostně otevře ve středu 1. února Poslední úpravy, stěhování nových nájemníků. TechTower v Plzni se slavnostně otevře ve středu 1. února

Prostory o celkové ploše deset tisíc metrů čtverečních se už pomalu plní, své nové působiště v TechToweru najdou inovativní firmy, které budou mít k dispozici řadu moderních technologií.

Zveřejněno: 11. 1. 2023 , Pecuch Martin