Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

První „úřednickou“ dětskou skupinu má město Plzeň První „úřednickou“ dětskou skupinu má město Plzeň

Magistrát města Plzně vychází vstříc svým zaměstnancům, kteří chtějí optimálně skloubit rodinný život a návrat do zaměstnání po rodičovské dovolené. Nejenom matkám, ale i otcům pečujícím o dítě do tří let věku nabízí možnost umístit svého potomka do vlastní dětské skupiny.

Zveřejněno: 28. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Experti v oblasti energetiky a vysokého napětí diskutovali v Plzni Experti v oblasti energetiky a vysokého napětí diskutovali v Plzni

Na šest set expertů v oblasti energetiky ze čtyřiceti zemí světa se sjelo do Plzně, kde se v uplynulých dnech poprvé v České republice konalo Mezinárodní sympozium o vysokém napětí.

Zveřejněno: 28. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Turistické informační centrum při kontrole mystery shoppingem stoprocentně obstálo Turistické informační centrum při kontrole mystery shoppingem stoprocentně obstálo

Vedle přesnosti a kvality podávaných informací inspektoři posuzovali čistotu prostředí a atmosféru, nabídku a aktuálnost propagačních materiálů i profesionalitu obsluhy.

Zveřejněno: 28. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Obří loutky odehrají v ulicích Plzně unikátní představení Obří loutky odehrají v ulicích Plzně unikátní představení

Plzeň patří od 28. do 30. srpna obřím loutkám, stovkám herců a vám Plzeňanům. Přímo v centru města budou vystupovat několikametrové chodící a mluvící marionety.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Pecuch Martin
Nový systém svozu odpadu začne 1. září, je nutné označit všechny nádoby Nový systém svozu odpadu začne 1. září, je nutné označit všechny nádoby

Čistá Plzeň vyzývá všechny registrované majitele a správce nemovitostí, aby večer 31. srpna umístili nádoby na odpad na volně přístupné místo a ponechali je tam až do doby, než se na víku objeví tři kulaté samolepky.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Zářijový Anděl Fest chce zviditelnit dobrovolnictví Zářijový Anděl Fest chce zviditelnit dobrovolnictví

Program festivalu doplní dobročinná dražba obrazů z výstavy Tvář Plzně, ocenění nejaktivnějších dobrovolníků Plzeňského kraje cenami Křesadlo a také trh neziskových organizací zaměřený na propagaci a oslovení nových dobrovolníků.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Oprava Slovanské aleje pokračuje další stavbou, v září se uzavírka obnoví Oprava Slovanské aleje pokračuje další stavbou, v září se uzavírka obnoví

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace ve Slovanské aleji v úseku ulic Francouzská a Ruská, která se uskutečnila v průběhu letních prázdnin, byla s předstihem dokončena.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Plzeňské mateřské školy využívají k výuce deskové hry Plzeňské mateřské školy využívají k výuce deskové hry

Nové deskové hry s názvem Osobní bezpečí a Běžná rizika zakoupil již třetím rokem pro plzeňské mateřské školy Odbor krizového řízení Magistrátu města Plzně. V průběhu léta si převzalo 15 školských zařízení výukové sady.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Do Borské ulice se vrátila trolejbusová doprava Do Borské ulice se vrátila trolejbusová doprava

Od čtvrtka 27. srpna jezdí trolejbusy linky č. 15 a 16 zmíněným úsekem bez omezení v původních trasách.

Zveřejněno: 27. 8. 2015 , Kriegerová Eva
Mnoho zábavných kurzů najdou od září děti i dospělí v Domě digitálních dovedností Mnoho zábavných kurzů najdou od září děti i dospělí v Domě digitálních dovedností

Nově se zájemci naučí ovládat bezpilotní letadla, takzvané drony. Mimo to moderní volnočasové centrum nabídne kurzy i pro rodiče, kteří se chystají vrátit do pracovního procesu po rodičovské dovolené. Centrum nabízí po dobu kurzu zdarma službu hlídání dětí odborně školeným personálem.

Zveřejněno: 26. 8. 2015 , Pecuch Martin
Loosův interiér na Klatovské 19 se výjimečně otevře veřejnosti Loosův interiér na Klatovské 19 se výjimečně otevře veřejnosti

Jedinečnou příležitost navštívit jindy nepřístupný dům na Klatovské třídě 19 budou mít zájemci v sobotu 5. září.

Zveřejněno: 26. 8. 2015 , Pecuch Martin
Belgický fotograf představuje každodenní život svých občanů Belgický fotograf představuje každodenní život svých občanů

Výstava velkoformátových černobílých fotografií s názvem „77 belgických příběhů“ nabízí Plzeňanům pohled na každodenní život v Belgii, ve Vlámském i Valonském regionu.

Zveřejněno: 25. 8. 2015 , Pecuch Martin
Obří loutky projdou Plzní, krátkodobě omezí dopravu v centru Obří loutky projdou Plzní, krátkodobě omezí dopravu v centru

Vzhledem k zajištění bezpečnosti všech návštěvníků akce dojde ke krátkodobým omezením v dopravě a parkování v místech, kudy půjde průvod obřích loutek.

Zveřejněno: 24. 8. 2015 , Pecuch Martin
Rekonstrukce tramvajové trati na Klatovské třídě omezila dopravu Rekonstrukce tramvajové trati na Klatovské třídě omezila dopravu

Na tramvajové trati na Klatovské třídě dochází od 22. do 29. srpna k výměně panelových pražců. Rekonstrukce si vyžádala výluku na tramvajové lince č. 4 a odklon autobusové linky č. 29.

Zveřejněno: 24. 8. 2015 , Pecuch Martin
Plzeň má povolení k provozu leteckých prací s drony, využije je v řadě oblastí Plzeň má povolení k provozu leteckých prací s drony, využije je v řadě oblastí

Letadla bez posádky využije nejen v technických kroužcích pro děti zaměřených na robotiku, ale i k monitorování stavu budov, pro kontrolu úniku tepla z městských objektů, snímkování i při povodních nebo jiných krizových situacích.

Zveřejněno: 21. 8. 2015 , Kriegerová Eva

Významné akce města Plzně

Plzeňské oslavy vzniku republiky
28. 10. 2024 - 28. 10. 2024
Plzeňské oslavy vzniku republiky
Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni