Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Úspěšný taneční soubor Les Slovaks v Plzni doprovodí Plzeňská filharmonie Úspěšný taneční soubor Les Slovaks v Plzni doprovodí Plzeňská filharmonie

Unikátní jednorázové spojení energického současného tance umělců se slovenskými kořeny s živou hudbou předznamená další hostování nejzajímavějších evropských i českých tanečních a divadelních souborů, na které se Plzeň může těšit po celý rok téměř každý měsíc.

Zveřejněno: 16. 12. 2014 , Pecuch Martin
Tradiční seniorský taneční cyklus uzavřel slavnostní večer Tradiční seniorský taneční cyklus uzavřel slavnostní večer

V Malém sále Měšťanské besedy se v pátek 12. prosince loučili tancemilovní senioři s cyklem tanečních večerů, které pro ně připravil odbor sociálních služeb magistrátu.

Zveřejněno: 16. 12. 2014 , Pecuch Martin
Primátor se setkal s veliteli jednotek sborů plzeňských dobrovolných hasičů Primátor se setkal s veliteli jednotek sborů plzeňských dobrovolných hasičů

Velitelé jednotek sborů dobrovolných hasičů na vánočním a současně také pracovním setkání poukázali na absenci starších dětí a mladé generace ve sborech, chybějící dlouhodobou motivaci nebo špatný stav hasičských zbrojnic.

Zveřejněno: 16. 12. 2014 , Pecuch Martin
Turistické informační centrum se po rekonstrukci otevřelo veřejnosti Turistické informační centrum se po rekonstrukci otevřelo veřejnosti

Moderní příjemné prostředí, bezbariérový přístup, wifi připojení zdarma a profesionální technické vybavení včetně infopointu s veřejným internetem nabízí v novém zázemí od poloviny prosince Turistické infomační centrum na náměstí Republiky 41.

Zveřejněno: 15. 12. 2014 , Pecuch Martin
Kulturní centrum a archiv na Světovaru budou zakonzervovány Kulturní centrum a archiv na Světovaru budou zakonzervovány

O ukončení realizace a konzervaci staveb Archiv Světovar a 4x4 Cultural Factory Světovar rozhodlo zastupitelstvo na základě předložené důvodové zprávy.

Zveřejněno: 15. 12. 2014 , Kriegerová Eva
Betlémské světlo přivezou do Plzně  skauti 21. prosince Betlémské světlo přivezou do Plzně skauti 21. prosince

Přivítá a požehná mu biskup František Radkovský při mši svaté v katedrále sv. Bartoloměje.

Zveřejněno: 15. 12. 2014 , Kriegerová Eva
Výtěžek školního vánočního trhu potěší děti ortopedické kliniky Výtěžek školního vánočního trhu potěší děti ortopedické kliniky

Pošesté se na vánočním trhu 33. základní školy prodávaly výrobky zdejšího školního klubu a družiny zhotovené dětmi a jejich vychovatelkami.

Zveřejněno: 12. 12. 2014 , Kubalová Zdeňka
Na vybudování podzemních kontejnerů pro separovaný odpad získá centrální obvod 4,2 milionu korun Na vybudování podzemních kontejnerů pro separovaný odpad získá centrální obvod 4,2 milionu korun

Celkem pět podzemních kontejnerů s patnácti jednotlivými nádobami pro separovaný odpad ve složení papír – sklo – plast má přispět ke zlepšení odpadového hospodářství v centrální části města.

Zveřejněno: 12. 12. 2014 , Pecuch Martin
Činohra Divadla J. K. Tyla uvádí v české premiéře hru Kena Ludwiga Lov začíná Činohra Divadla J. K. Tyla uvádí v české premiéře hru Kena Ludwiga Lov začíná

Potřetí přivádí plzeňská činohra na scénu dílo jednoho z nejvýraznějších současných amerických komediografů, jehož hry překládané do 20 jazyků dobývají svět, Kena Ludwiga.

Zveřejněno: 12. 12. 2014 , Pecuch Martin
Rozpočet města na rok 2015 je schválen Rozpočet města na rok 2015 je schválen

Bilance rozpočtu města jako celku vychází z dílčích návrhů rozpočtů (rozpočtu celoměstských orgánů – MMP a rozpočtů jednotlivých městských obvodů – MO).

Zveřejněno: 11. 12. 2014 , Pecuch Martin
Biskup František Radkovský vystoupil na jednání zastupitelstva s předvánočním proslovem Biskup František Radkovský vystoupil na jednání zastupitelstva s předvánočním proslovem

Důležité je také mít vždy na paměti, že vaše funkce je službou tomuto městu a jeho obyvatelům a že tuto službu je třeba vykonávat s pokorou, obětavostí a poctivostí.

Zveřejněno: 11. 12. 2014 , Pecuch Martin
Vstupenky na akce projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 lze koupit se slevou Vstupenky na akce projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 lze koupit se slevou

Celoroční bonusový program pro ty, kteří navštíví akce projektu Evropské hlavní město kultury, připravila společnost Plzeň 2015.

Zveřejněno: 11. 12. 2014 , Pecuch Martin
Přečtěte si prosincové Radniční listy Přečtěte si prosincové Radniční listy

Zájem o Senior expres předčil očekávání | Jako první zazněl náměstím zvon Vorel | Senioři chystají skladbu pro slet sokolů | ...

Zveřejněno: 11. 12. 2014 , Pecuch Martin
Pohádky ovčí babičky uvede Divadlo Alfa Pohádky ovčí babičky uvede Divadlo Alfa

Pět příběhů o jednom beránkovi, který je chytřejší než tři vlci dohromady. To jsou Pohádky ovčí babičky, které zná většina dospělých i dětí z původní černobílé série Večerníčků nebo z pozdější knižní podoby.

Zveřejněno: 11. 12. 2014 , Pecuch Martin
Děti vyráběly ekologické vánoční dekorace Děti vyráběly ekologické vánoční dekorace

Tvořivé vánoční ekologické dílny uspořádaly pro 25 dětí z pěstounských rodin z Plzně odbory životního prostředí a státní sociální péče magistrátu.

Zveřejněno: 10. 12. 2014 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni