Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Bílí sumci v České řece se jmenují Metoděj, Holdegrón a Ray Bílí sumci v České řece se jmenují Metoděj, Holdegrón a Ray

Čestnými kmotry dvou bílých sumců z celkem tří se stali primátor Martin Baxa a jeho náměstek Pavel Šindelář.

Zveřejněno: 23. 9. 2014 , Pecuch Martin
Fotbalisté TJ Košutka mají nové šatny Fotbalisté TJ Košutka mají nové šatny

Stavba začala vybudováním základní desky v polovině dubna, ale naplno se začalo stavět po přidělení dotací ze strany města a prvního městského obvodu a po výběrovém řízení, tedy v polovině července. Náklady dosáhly téměř tří milionů korun.

Zveřejněno: 22. 9. 2014 , Pecuch Martin
Nová budova univerzitní knihovny byla otevřena v areálu na Zeleném trojúhelníku Nová budova univerzitní knihovny byla otevřena v areálu na Zeleném trojúhelníku

Západočeská univerzita ve svém areálu na Borských polích otevřela přístavbu univerzitní knihovny vybudovanou v rámci projektu RIPO – Rozšíření informační podpory.

Zveřejněno: 22. 9. 2014 , Pecuch Martin
V Plzni bylo otevřeno evropské centrum excelence V Plzni bylo otevřeno evropské centrum excelence

Západočeská univerzita slavnostně otevřela ve svém areálu na Borských polích výzkumné centrum NTIS – Nové technologie pro informační společnost a nové prostory pro výuku přírodovědných oborů, které budou sloužit výzkumníkům a studentům z Fakulty aplikovaných věd.

Zveřejněno: 19. 9. 2014 , Pecuch Martin
Na radnici se přednášelo o zdravé výživě dětí Na radnici se přednášelo o zdravé výživě dětí

S moderními poznatky o výživě a jejím vlivu na zdraví přijela zástupcům vedení plzeňských základních a mateřských škol a vedoucím školních jídelen přednášet specialistka na zdravotní prevenci a výživu s více jak 20letou praxí v oboru Margit Slimáková.

Zveřejněno: 19. 9. 2014 , Pecuch Martin
Není důležité zvítězit, ale potkat se... Není důležité zvítězit, ale potkat se...

Den plný babího léta, zdravého nadšení a pohody provázel 4. ročník střeleckého přeboru Handicap Shooting Cup 2014

Zveřejněno: 19. 9. 2014 , Pecuch Martin
První premiérou Malé scény Nového divadla je hra Push up První premiérou Malé scény Nového divadla je hra Push up

S otevřením Malé scény Nového divadla chce mladé vedení činoherního souboru nabídnout publiku i nové divadelní podoby dramatické tvorby.

Zveřejněno: 19. 9. 2014 , Pecuch Martin
Plzeňské fotbalové legendy zavzpomínaly na svá úspěšná léta Plzeňské fotbalové legendy zavzpomínaly na svá úspěšná léta

Pravidelného setkání s fotbalovými legendami FC Viktoria Plzeň se zúčastnil primátor Martin Baxa a radní pro sport Irena Rottová.

Zveřejněno: 18. 9. 2014 , Pecuch Martin
Od úmrtí Jana Prokopa, který sloužil u 312. perutě RAF, uplynulo 10 let Od úmrtí Jana Prokopa, který sloužil u 312. perutě RAF, uplynulo 10 let

Položením kytice na hrob si město Plzeň připomnělo 10. výročí úmrtí genmjr. v. v. Jana Prokopa, který v letech 1930 – 1939 sloužil v Československé armádě u letectva.

Zveřejněno: 18. 9. 2014 , Pecuch Martin
Prvním mecenášem plzeňské kultury se stal architekt Jan Soukup Prvním mecenášem plzeňské kultury se stal architekt Jan Soukup

Ocenění, kterým poukazuje na výjimečné osobnosti v oblasti kultury a umění, převzali Bohdan Bláhovec, Jan Sedláček a Jan Soukup. Společný projekt Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni a společnosti Plzeň 2015 s názvem Modeli da Torino se stal…

Zveřejněno: 18. 9. 2014 , Pecuch Martin
Plzeňské nízkoprahové kluby zapojené do celorepublikové akce se na jeden týden otevřou veřejnosti Plzeňské nízkoprahové kluby zapojené do celorepublikové akce se na jeden týden otevřou veřejnosti

Do týdne nízkoprahových klubů se zapojí Klub Atom pro děti a mládež Plzeň, občanské sdružení Pixla Ponton nebo Vzducholoď Salesiánské středisko mládeže. Cílem akce je představit české veřejnosti činnost nízkoprahových zařízení a upozornit na jejich práci a význam.

Zveřejněno: 18. 9. 2014 , Pecuch Martin
Černice mají novou mateřskou školu s kapacitou téměř 60 míst Černice mají novou mateřskou školu s kapacitou téměř 60 míst

Nová mateřská škola za 16 milionů korun má kapacitu 56 míst. Poprvé sem děti nastoupí v pondělí 22. září.

Zveřejněno: 18. 9. 2014 , Pecuch Martin
Převzetím klíče od města zahájili na 28. základní škole celoroční vědomostní hru Převzetím klíče od města zahájili na 28. základní škole celoroční vědomostní hru

Toulky Plzní v kostce, to je nová celoroční hra připravená vychovatelkami školní družiny na 28. základní škole v Doubravce.

Zveřejněno: 17. 9. 2014 , Pecuch Martin
Desátá PechaKucha Night se odehraje na zatím utajovaném místě Desátá PechaKucha Night se odehraje na zatím utajovaném místě

V tradičním čase 20:20 hodin bude 26.9.2014 desítka tvůrců v klasickém formátu 20 snímků na 20 vteřin prezentovat svou práci a projekty.

Zveřejněno: 17. 9. 2014 , Pecuch Martin
Některé plzeňské mateřské školy nabízejí volná místa Některé plzeňské mateřské školy nabízejí volná místa

Celkem se jedná o 28 uvolněných míst. V případě zájmu musí rodiče kontaktovat přímo vedení mateřských škol. Telefonní čísla jsou uvedena níže v přehledu volných míst.

Zveřejněno: 17. 9. 2014 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni

Doprava v Plzni

Informace o aktuálních dopravních omezeních v Plzni