Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Plzeň pomůže Terezínu 250 tisíci korunami na odstraňování škod po povodních Plzeň pomůže Terezínu 250 tisíci korunami na odstraňování škod po povodních

Nejvíce byly v Terezíně červnovou povodní zasaženy části České Kopisty, Nové Kopisty a Počaply.

Zveřejněno: 21. 6. 2013 , Pecuch Martin
Ministerstvo pro místní rozvoj nabízí finanční pomoc lidem postiženým červnovými povodněmi Ministerstvo pro místní rozvoj nabízí finanční pomoc lidem postiženým červnovými povodněmi

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu na předkládání žádostí do programu Podpora bydlení při živelní pohromě.

Zveřejněno: 21. 6. 2013 , Pecuch Martin
Ukončení nouzového stavu vyhlášeného z důvodu povodní Ukončení nouzového stavu vyhlášeného z důvodu povodní

Dne 19. června 2013 ve 24:00 hodin byl Rozhodnutím vlády České republiky ukončen nouzový stav v Plzeňském kraji vyhlášený z důvodu povodní.

Zveřejněno: 20. 6. 2013 , Pecuch Martin
V Regensburgu se bude diskutovat o fungování partnerství s Plzní V Regensburgu se bude diskutovat o fungování partnerství s Plzní

Příležitost seznámit návštěvníky řezenských slavností s aktivitami mezi oběma městy v průběhu dvaceti let využily dvě společnosti, a to Centrum Bavaria Bohemia v Schönsee a Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže.

Zveřejněno: 20. 6. 2013 , Mařanová Helena
O víkendu ožije centrum města Dnem Meliny Mercouri O víkendu ožije centrum města Dnem Meliny Mercouri

Návštěvníci mohou těšit na národní přehlídku street dance CUBE 2013, tančírnu před konzervatoří nebo na komickou operu Zuzančino tajemství v podání studentů konzervatoře. Děti se během dne budou moci zapojit do rozmanitých tvůrčích aktivit.

Zveřejněno: 19. 6. 2013 , Mařanová Helena
Muzikálové melodie bavily seniory Muzikálové melodie bavily seniory

Do světa muzikálů vstupovali účastníci zahradní slavnosti, kterou každoročně pro své klienty a hosty připravuje Městský ústav sociálních služeb města Plzně.

Zveřejněno: 19. 6. 2013 , Mařanová Helena
Divadlo J. K. Tyla připravilo poslední premiéru této sezóny Divadlo J. K. Tyla připravilo poslední premiéru této sezóny

Pohnutá epizoda ze života kočovné herecké společnosti za 2. světové války, kdy Shakespearovy hry spolu s osobním postojem hlavní hvězdy a principála souboru mají moc povznášet ducha lidí v zemi decimované německými nálety, tvoří základní dějovou linku inscenace Garderobiér.

Zveřejněno: 19. 6. 2013 , Mařanová Helena
Plzeňské městské dopravní podniky upozorňují na prázdninový provoz linek MHD Plzeňské městské dopravní podniky upozorňují na prázdninový provoz linek MHD

Od 29. června budou tramvaje a od 1. července trolejbusy jezdit podle prázdninového grafikonu

Zveřejněno: 19. 6. 2013 , Pecuch Martin
Radniční listy - červen 2013 Radniční listy - červen 2013

Pohyb psů omezuje vyhláška kvůli bezpečnosti | Velká prázdninová soutěž začíná | Letní nudu zažene Živá ulice | ...

Zveřejněno: 19. 6. 2013 , Pecuch Martin
Studenti připomenou zaniklou čtvrť Karlov Studenti připomenou zaniklou čtvrť Karlov

Připomenout historii zaniklé části města i těm ostatním se rozhodli studenti Západočeské univerzity ve čtvrtek 20. června prostřednictvím projektu vycházejícího z autentických příběhů jejích tehdejších obyvatel.

Zveřejněno: 19. 6. 2013 , Pecuch Martin
Vodárna nabízí pomoc postiženým povodní Vodárna nabízí pomoc postiženým povodní

Na základě potvrzené žádosti získají slevu na vodném a stočném

Zveřejněno: 18. 6. 2013 , Pecuch Martin
Primátor Baxa navštívil 20. základní školu na Slovanech Primátor Baxa navštívil 20. základní školu na Slovanech

Jako poslední ze základních škol v tomto školním roce navštívil primátor Martin Baxa v úterý dopoledne 20. ZŠ v Brojově ulici na Slovanech.

Zveřejněno: 18. 6. 2013 , Pecuch Martin
Na rekonstrukci a modernizaci úpravny vody získá Plzeň 711 milionů korun z evropských fondů Na rekonstrukci a modernizaci úpravny vody získá Plzeň 711 milionů korun z evropských fondů

S informací přijel do Plzně osobně ministr financí Miroslav Kalousek. Na základě rozhodnutí, které vydal v pondělí 17. června odpoledne, bude město Plzeň moci čerpat nejen 674 milionů korun, ale dalších zhruba 40 milionů z Fondu životního prostředí.

Zveřejněno: 17. 6. 2013 , Pecuch Martin
Plzeňští podnikatelé se detailněji seznámili s projektem Evropské hlavní město kultury 2015 Plzeňští podnikatelé se detailněji seznámili s projektem Evropské hlavní město kultury 2015

Seznámit se detailněji s projektem Evropské hlavní město kultury 2015 měli možnost plzeňští podnikatelé při setkání, na které jsou každoročně v červnovém termínu zváni primátorem Martinem Baxou.

Zveřejněno: 17. 6. 2013 , Pecuch Martin
Stavební úpravy hlavní tribuny fotbalového stadionu umožní hrát domácí zápasy Ligy mistrů Stavební úpravy hlavní tribuny fotbalového stadionu umožní hrát domácí zápasy Ligy mistrů

Do 31. července musí být hotovy i nové dva osvětlovací stožáry. Cílem stavebních úprav je přizpůsobit zázemí stadionu pro pořádání utkání Ligy mistrů podle podmínek stanovených evropskou fotbalovou asociací UEFA.

Zveřejněno: 17. 6. 2013 , Pecuch Martin

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni