Úvod O městě Aktuality Aktuality z města

Aktuality z města

Hledáte aktuální zprávy z Plzně? Zajímá vás, co se právě děje v Plzni? Přečtěte si zajímavé novinky, články a zprávy zveřejněné na oficiálním webu města Plzně.

Veteráni se opět vrací na Slavnosti svobody do Plzně Veteráni se opět vrací na Slavnosti svobody do Plzně

Někteří američtí a belgičtí veteráni už jsou v Plzni. Ostatní přijedou během zítřejšího dne, aby všichni společně zavítali v pátek 3. května dopoledne na prohlídku vojenských military campů a „svobodné ulice z roku 1945“.

Zveřejněno: 2. 5. 2013 , Mařanová Helena
Projekt Živá ulice bude pokračovat i v letech 2014 – 2016 Projekt Živá ulice bude pokračovat i v letech 2014 – 2016

Město vyhlašuje tříletý dotační program na podporu kulturního projektu Živá ulice pro roky 2014 – 2016. Dotace po dobu tří let má zajistit kvalitní přípravu programu a dramaturgie akce, a to i v souvislosti s projektem Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015.

Zveřejněno: 2. 5. 2013 , Mařanová Helena
Na podzim by měl být znám provozovatel Měšťanské besedy Na podzim by měl být znám provozovatel Měšťanské besedy

Do 15. května vypíše město veřejnou zakázku na zajišťování kulturních služeb v objektu Měšťanská beseda v Plzni a současně nájem objektu formou otevřeného řízení. V návrhu smlouvy, která obsahuje podmínky provozování a která byla předložena radě, jsou zakotveny kromě jiného…

Zveřejněno: 2. 5. 2013 , Mařanová Helena
Armáda se představuje školám v Kulturním domě Peklo Armáda se představuje školám v Kulturním domě Peklo

Armáda České republiky, která se do letošního programu Slavností svobody zapojila rozšířenou prezentační akcí, připravila zajímavý pořad pro školy už ve čtvrtek 2. května dopoledne v kulturním domě Peklo.

Zveřejněno: 2. 5. 2013 , Mařanová Helena
Další inscenací činohry Divadla J. K. Tyla je jedna z Shakespearových komedií Další inscenací činohry Divadla J. K. Tyla je jedna z Shakespearových komedií

Komedii Williama Shakespeara Jak se vám líbí uvede v premiéře v sobotu 4. května 2013. Shakespeare v ní přivádí na jeviště jednu ze svých nejkrásnějších postav Rosalindu.

Zveřejněno: 2. 5. 2013 , Mařanová Helena
Tříměsíční medvíďata se jmenují po hokejistovi Strakovi a jeho dceři Tříměsíční medvíďata se jmenují po hokejistovi Strakovi a jeho dceři

Dvojici tříměsíčních medvíďat pokřtili 1. května v amfiteátru plzeňské zoo filmař zvířecích večerníčků Václav Chaloupek a plzeňský hokejový kapitán Martin Straka.

Zveřejněno: 2. 5. 2013 , Mařanová Helena
Na Velkou cenu osvobození se sjeli střelci z celého světa

V pořadí již 44. ročník Velké ceny osvobození svědčí o její oblíbenosti. Každým rokem se v této době Plzeň stává centrem světové sportovní střelby a to jen potvrzuje její význam.

Zveřejněno: 2. 5. 2013 , Mařanová Helena
Soutěž pro odvážné studenty Osvoboď Plzeň má deset finalistů Soutěž pro odvážné studenty Osvoboď Plzeň má deset finalistů

Soutěžení ve vojenské přípravě, při sledování stop plukovníka Nobleho nebo při otevírání kufru generála Pattona povede k jedinému cíli – „osvobodit Plzeň“. Dobrodružný den se uskuteční v sobotu 4. května.

Zveřejněno: 2. 5. 2013 , Mařanová Helena
Mladí hokejisté HC Plzeň 1929 byli v sezóně úspěšní Mladí hokejisté HC Plzeň 1929 byli v sezóně úspěšní

Podruhé v krátké době zněla na plzeňské radnici slova chvály a díků hokejistům, tentokrát mladšímu dorostu a osmičce.

Zveřejněno: 1. 5. 2013 , Pecuch Martin
Nový průvodce pomůže chránit plzeňské seniory Nový průvodce pomůže chránit plzeňské seniory

Společnost Člověk v tísni připravila s podporou Odboru bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně informačně preventivní projekt zaměřený na plzeňské seniory.

Zveřejněno: 30. 4. 2013 , Mařanová Helena
Rekonstrukce Veleslavínovy ulice pokračuje další etapou Rekonstrukce Veleslavínovy ulice pokračuje další etapou

V historickém centru byly opraveny další z řady ulic, a to Perlová a část ulice Veleslavínovy. Firma, která celoplošnou obnovu zajišťovala, dokončila práce v termínu a za předem vysoutěženou cenu.

Zveřejněno: 30. 4. 2013 , Mařanová Helena
O kurz první pomoci je velký zájem O kurz první pomoci je velký zájem

Vzdělávání pracovníků v sociálních službách takzvaně na klíč je jednou z forem podpory města Plzně v této oblasti.

Zveřejněno: 30. 4. 2013 , Mařanová Helena
Marie z Pasečnice se poznala na jedné z fotografií Jamese Duncana Marie z Pasečnice se poznala na jedné z fotografií Jamese Duncana

Blížící se Slavnosti svobody nepřináší pouze osobní příběhy veteránů, ale také vzpomínky a zážitky obyvatel západních Čech, kteří osvobození prožívali sice úplně jinak, ale možná o to více radostněji.

Zveřejněno: 30. 4. 2013 , Mařanová Helena
Učitel se při své cestě do Afriky zastavil na 1. základní škole Učitel se při své cestě do Afriky zastavil na 1. základní škole

Na své tři tisíce kilometrů dlouhé cestě z Prahy do Maroka se český běžec a učitel David Chrištof zastavil na 1. základní škole v Bolevci, aby zdejším žáků představil svůj projekt, jehož jedním z cílů je upozornit na nedostatek pitné vody.

Zveřejněno: 30. 4. 2013 , Mařanová Helena
V Doubravce si připomněli válečné hrdiny V Doubravce si připomněli válečné hrdiny

Osudy tří doubraveckých rodáků, kteří byli členy Západočeského aeroklubu Plzeň a odešli bojovat proti nacismu nejdříve do Polska, poté do Francie a po obsazení této země nacistickými vojsky do Anglie, si dnes připomněli u pamětní desky na Habrmanově náměstí doubravečtí občané se…

Zveřejněno: 29. 4. 2013 , Mařanová Helena

Významné akce města Plzně

Rok české hudby v Plzni
1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Rok české hudby v Plzni